Външният министър на Полша Радослав Сикорски отговори в X/Twitter на изявлението

...
Външният министър на Полша Радослав Сикорски отговори в X/Twitter на изявлението
Коментари Харесай

Полша към папата: Защо Путин не прояви смелост и не изтегли армията си от Украйна?

Външният министър на Полша Радослав Сикорски отговори в X/Twitter на изказването на папа Франциск, че Украйна би трябвало да има смелост и да договаря с Кремъл, като сподели, че може би папата би трябвало да насърчи Путин да има " храброст да изтегли армията си от Украйна,  написа Kyiv Post.

" Какво ще кажете за баланс да насърчите Путин да има смелостта да изтегли армията си от Украйна? Мирът ще настъпи неотложно , без да са нужни договаряния ", написа Сикорски в поста си.

В публикация на Kyiv Post AFP написа: " Папа Франциск прикани страните във войната в Украйна да " имат смелостта да договарят " и да го създадат " преди нещата да се влошат ", в изявление, излъчено в събота от швейцарската публичната телевизия RTS. "

Папата добави в своите забележки: " Преговорите в никакъв случай не са капитулация. Смелостта е да не доведеш една страна до самоубийство " , имайки поради войната като цяло, в това число пълномащабното навлизане на Русия в Украйна с актуалната обстановка сред Хамас и Израел.

В изявлението си за RTS папата също съпостави нашествието на Русия с спора в Близкия изток, като сподели: " Войната се прави от двама, а не от един. Безотговорните са тези двамата, които водят война ", с по-специално отношение към Хамас и Израел.
 Ватиканът: Папа Франциск не е призовавал Украйна да капитулира
Ватиканът: Папа Франциск не е призовавал Украйна да капитулира

Той е употребявал бялото знаме като апел за преустановяване на огъня

Директорът по връзките на Ватикана, Матео Бруни, по-късно излезе с изказване, пробвайки се да обясни думите на папата , след необятно публично неодобрение.

Бруни сподели, че Франциск е употребявал термина бял байрак, " с цел да уточни преустановяване на военните дейности, помирение, реализирано със смелостта на договарянията ", в изказване, оповестено от Vatican News.

Той повтори апела на папата за " дипломатическо решение в търсене на обективен и дълготраен мир " в това, което Франциск назовава " мъченическа " Украйна.

Business Insider отбелязва в отчета си по отношение на изказването на папа Франциск, че той е бил " непрекъснато подложен на критика за двусмислените си забележки във връзка с нашествието на Русия ".

Те припомниха, че " през август 2022 година папата обтегна връзките с Киев, откакто уточни гибелта на съветската ултранационалистка Даря Дугина като почтена жертва на войната ", откакто тя беше убита от кола бомба покрай Москва.

" Дугина интензивно поддържаше идеологията на татко си " , насърчавайки обновената Руска империя. Тя също се " появи по съветската държавна телевизия, насърчавайки дейностите на Русия в Украйна ", продължава Business Insider.

" По това време украинският външен министър Дмитро Кулеба сподели, че думите на Франциск са " несправедливи " и са " разрушили сърцето на Украйна " "

В обособени изявления на Ukrainska Pravda и Business Insider се загатва, че президентът на Латвия Едгарс Ринкевич също е дал отговор на папата, казвайки: " Не можете да капитулирате пред злото , би трябвало да се борите с него и да го успехите, тъй че злото да вдигне бялото знаме и капитулира. "
 Папата прикани Украйна да развее бялото знаме и да договаря с Русия
Папата прикани Украйна да развее бялото знаме и да договаря с Русия

По-важно от гордостта бил броят на убитите да не се усилва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР